طریقه مصرف دمنوش بهارنارنج ,طریقه مصرف شربت بهار نارنج ,طریقه مصرف عرق بهارنارنج , طریقه مصرف بهار نارنج خشک , طریقه مصرف چای بهارنارنج ,طریقه مصرف گل بهار نارنج , عرق بهارنارنج , نحوه مصرف بهار نارنج , نحوه مصرف چای بهار نارنج ,نحوه مصرف عرق بهار نارنج
منظور از بهار نارنج شکوفه یا گل درخت نارنج است که در بهار به بازار میآید. بهار نارنج عطر تند و تلخی زنندهای دارد که در صورتی که بخواهید از آن مربا یا شربت تهیه کنید، این تلخی باید گرفته شود.
طریقه مصرف بهار نارنج
گلهای بهارنارنج به شکل مستقیم
برای طعم دادن و خوشبو کردن خوراکیهایی مثل چای، شربت و نوشیدنیهای دیگر میتوانید چند گلبرگ بهارنارنج را مستقیم در آنها قرار دهید و از عطر، طعم و فواید خوبش بهرهمند شوید.
دمنوش بهارنارنج یا چای بهارنارنج
حدود یک قاشق چایخوری از بهارنارنج را در یک لیوان آب جوش اضافه کنید و یک درب بر روی آن قرار دهید و بین ده تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و درنهایت صافشده این دمنوش مفید را بهتنهایی یا در صورت تمایل به همراه نبات یا عسل شیرین و میل کنید..با توجه به طبیعی بودن این محصول استفاده از آن در صورت رعایت اعتدال کاملا بی ضرر می باشد.بهترین زمان مصرف این گیاه و فرآورده های آن 2 ساعت پیش یا پس از غذا می باشد.
طریقه مصرف بهارنارنج برای برای خواب آرام
بهترین ترکیبی که در تابستان از آن می توان استفاده کرد عرق بهار نارنج به همراه گلاب و آب است.
یک سوم لیوان بهار نارنج یک سوم آب و یک سوم گلاب
افراد گرم مزاج در ترکیب این مواد از شکر و افراد سرد مزاج از عسل استفاده کنند.
این محلول 2 ساعت قبل از خواب استفاده کنند خواب بسیار آرامی خواهند داشت
طریقه مصرف دمنوش بهار نارنج
بهترین روش برای مصرف این گیاه دارویی، میل کردن آن به همراه عسل است. برای تهیه دمنوش بهار نارنج، دو قاشق مرباخوری از گل بهار نارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت ۲۰ دقیقه در قوری چینی دم کنید، سپس آن را صاف کرده، همراه یک قاشق سوپخوری عسل میل کنید.
طریقه مصرف چای بهارنارنج
یک قاشق غذاخوری بهار نارنج را در قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم که به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل به شیرین کردن دمنوش، میتوانید از نبات یا عسل استفاده کنید.
طرز تهیه شربت بهار نارنج با عرق بهار نارنج
برای تهیه شربت بهار میتوانید از عرق بهار نارنج استفاده کنید به این صورت که ابتدا باید شکر، آب و عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
حدودا ده دقیقه قبل از قوام آمدن شربت، آبلیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا ده دقیقه دیگر بجوشد.
وقتی شربت قوام آمد، آن را از روی حرارت بردارید و بعد از سردشدن سرو کنید.
بهتر است شربت بهار را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود. هر روز میل کنید
طریقه مصرف عرق بهارنارنج
نیم ساعت از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود
طریقه مصرف عرق بهار نارنج برای پوست
3-5 فنجان شیر گرم مخلوط با نصف فنجان عرق بهار نارنج با یک قاشق غذاخوری عسل، و اضافه کردن آن به آب وان حمام یک حمام آرامش بخش و معطر کننده است. برای پوست بسیار مفید است
استفاده از عرق بهار نارنج در سس سالاد
سعی کنید با 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق سرکه و ½ قاشق چای خوری عرق بهارنارنج و کمی فلفل و نمک سس درست کنید.
استفاده از عرق بهار نارنج به عنوان یک خوشبو کننده هوا
به جای پر کردن خانه خود با عطر و بوی کاج مصنوعی از یک خوشبو کننده هوا ی طبیعی استفاده کنید، یک یاچند قاشق چای خوری از عرق بهار نارنج را در یک کاسه آب جوش بریزید و خانه را معطر کنید
استفاده از عرق بهارنارنج در اتاق خواب برای خواب بهتر
همانطور که گفتیم اثر آرام بخش دارد. می توانیم مقداری از آن را کنار رختخواب خود قرار دهیم عطر و بوی آن انسان را به خواب می برد.
چای بهار نارنج و فشار خون ,دمنوش بهار نارنج و فشار خون ,اثر بهار نارنج بر فشار خون ,بهار نارنج برای فشار خون ,بهار نارنج و فشار خون بالا ,عرق بهار نارنج برای فشار خون
با فرا رسیدن فصل بهار، طبیعت مازندران هر ساله شاهد شکفتگی شکوفه های بهار نارنج با بوی تند مطبوع و منظره چشم نوازی است که همواره دوستداران بهار را به این استان همیشه سبز می کشاند.
بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده و در فصل های پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می دهد.
کاربرد اصلی این گل به همان صورت گل خشک و به خصوص عرق در طب گیاهی است .
عرقی که از شکوفههای نارنج تهیه میشود عرق بهار نارنج نامیده میشود که طبیعت آن نیز گرم و خشک ،نشاط آور، تقویت کننده مغز، باز کننده گرفتگی مجاری بینی، از بین برنده ترشحات سینوسها و دستگاه تنفس می باشد.
برای مصرف دارویی شکوفههای بهار نارنج را صبح زود که به حالت غنچه ی نشکفته است، می چینند و سپس در محلی تاریک سریع خشک می کنند تا تغییر رنگ ندهند.
حسین صادقی عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود،با اشاره به اینکه برگ های درخت نارنج در فصل بهار در اختیار افراد قرار دارد اظهار داشت:جمع آوری این گلبرگ ها در فصل پاییز نیز امکان پذیر است.
وی بیشترین استفاده از گلبرگ های بهار نارنج را در صنعت عطر سازی دانست و گفت: از گلبرگ های این گیاه روغن پتیک گرین و برگامو استخراج شده که اغلب در صنعت عطرسازی استفاده می شود و از گران ترین عطرهای دنیا است.
بهار نارنج و فشار خون
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: به طور وسیع در کشورهای الجزایر،مراکش،تونس،ایتالیا از گل های درخت نارنج برای صنعت عطرسازی استفاده می کنند.
صادقی یاداور شد: در کشور ما از گلهای درخت نارنج اغلب در معطر کردن چای و یا در پختنی ها از جمله شعله زرد استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه بهار نارنج در روزهای افتابی دارای بیشترین مقدار روغن است افزود: در روزهای ابری و بارانی مقدارروغن استخراج شده از این گلبرگ ها بسیار کم است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه صبح ها بهترین زمان جمع اوری بهار نارنج است گفت: بهار نارنج باید در مکانی مناسب ، دمای 50 درجه و به دور از نور آفتاب خشک شود تا عطر خود را از دست ندهد.
صادقی با اعلام اینکه استفاده از بهار نارنج در مازندران بازار وسیعی دارد افزود: می توان صدها هکتار از باغات را به این امر اختصاص داد و به عنوان کارافرینی از آن استفاده شود که این امر کاملا اقتصادی و قابل رقابت است.
وی یادآور شد: عصاره بهار نارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده بیش از حد پرهیز کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: زنان باردار نیز از استفاده بیش از اندازه عصاره بهار نارنج خودداری کرده و بی محابا مصرف نکنند.
صادقی استفاده از بهار نارنج را برای جلوگیری از آفتاب سوختگی بسیار موثر دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از بهار نارنج برای اشتهاآوری ، بهتر شدن هضم غذا، کاهش وزن و جلوگیری از آلودگی های قارچی در طب چینی اشاره شده است.